rodaliaEl diputat de Compromís diu que “ni al PP ni al PSOE els ha interessant realment mai el projecte, i només l’utilitzen amb finalitats electoralistes”

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat que “duem quatre anys des de l’acord entre el govern central i la Generalitat de dur a terme un estudi de viabilitat de la línia de rodalies entre Castelló i Vinaròs. Un estudi que, des del punt de vista de Compromís, ni tan sols calia, perquè és evident tant la seua conveniència com la seua viabilitat. Però és que, en aquests quatre anys, ni el govern de Zapatero primer ni el de Rajoy ara han mogut un dit per avançar en el projecte, que és una exigència unànime de les poblacions afectades de la Plana Alta i el Baix Maestrat”.

Pañella ha declarat que “en realitat, ni el PP ni el PSOE estan autènticament interessats en el projecte, i duen anys utilitzant-lo l’un contra l’altre, com una arma electoral a llançar al contrincant, acusant-lo de no dur-lo a terme quan són a l’oposició i donant-li llargues quan són al poder, mentre el defensen a Vinaròs i les poblacions interessades i el ningunegen a Madrid. Per contra, des de Compromís no volem posar-nos medalles ni buscar vots, quan l’hem defensat sempre i des del primer moment; l’únic que volem és afavorir una comunicació correcta i fluida entre aquestes poblacions i Castelló, que millore la situació tant des del punt de vista econòmic, ajudant unes comunicacions més fluïdes, com des del mediambiental, si aconseguim retirar de la circulació un bon nombre de vehicles que avui circulen per la congestionadíssima N-340”.

El diputat de Compromís ha exigit “als uns i als altres que es deixen d’acusacions mútues, perquè si comencem a acusar, cap dels dos quedaria lliure de responsabilitat; que ens posem a treballar tots junts d’una vegada, sense dobles intencions, sense missatges diferents a Vinaròs i a Madrid, amb l’única finalitat que, el més aviat possible, puga circular de manera estable i durant tot l’any una línia de rodalies suficient, durant les diferents hores del dia, que unisca Vinaròs amb Castelló, amb parada en totes les estacions intermèdies. Tot el que no siga treballar per aquest objectiu no passarà de ser mer electoralisme sense sentit, front a un problema i una necessitat real de la ciutadania d’aquestes poblacions”.