Candidats de Compromís per Vinaròs en els propers comissis 2023.
Candidats de Compromís per Vinaròs en els propers comissis 2023.

Paula Cerdà es posiciona com a candidata a l’alcaldia i presenta l’equip de dones i homes que l’acompanyaran en els propers quatre anys.

El passat dissabte 30 d’abril, Vinaròs va presenciar la primera presentació de candidatura per a les eleccions locals del proper 28 de maig. L’acte, celebrat a la pérgola del Passeig Marítim, va comptar amb l’acompanyament del també candidat a les Corts Valencianes Vicent Marzà.

Un total de 23 dones i homes configuren l’equip de Cerdà, on s’agrupen des de persones amb experiència al món polític com és l’exsenador Jordi Navarrete a diverses persones d’altres nacionalitats que resideixen en la localitat; Calin Bardasán, Mira Kosky, Eduardo Chelentano o Sergio Saddovy. També tenen en esta ocassió especial rellevància la presència de gent jove en l’equip, sent el partit on hi ha més representació jove amb un total de 5 membres menors de 30 anys.

L’acte, presentat per Mirella Extrem, component de la llista electoral, va tindre com a fil la difusió de les primeres propostes del programa local i també de propostes autonòmiques amb especial rellevància per a la localitat. En especial Marzà va explicar-ne dos. Una d’elles va ser el pla de xoc vinculat a millores del sistema sanitari i que revertirien positivament en l’hospital de Vinaròs, com la contractació de 2.000 infermers per a centres sanitaris, la millora de la inversió económica i de recursos en els centres de salut o les ajudes per a l’habitatge per al personal sanitari desplaçat fins la nostra localitat.

L’altre pla significatiu va ser el projecte per a impulsar la mobilitat en rodalies a les comarques de Castelló. Es tracta d’un pla que compta amb tres eixos:

 1. La reducció del viatge en el tragecte Vinaròs-Castelló-València, d’1 hora i 4 minuts a 50 minuts, amb trens més ràpids.
 2. La coordinació d’horaris per a facilitar trasbordaments, la integració de bitllets i tarifes en una única targeta de títols de transport i la redifinició de línies amb noves i millors connectivitats.
 3. La vertebració del territori amb creació de busos llançadora per a connectar els pobles d’interior amb les estacions i també servei de transport a demanda.

Pel que fa a les propostes locals presentades per la candidata Paula Cerdà, destaca la intenció de crear una consulta popular entre la ciutadania per a decidir si continuar utilitzant la plaça de bous en espectacles de tauromàquia o canviar el pla d’usos d’aquest espai per afavorir sols espectacles culturals sense tortura animal. A més, va comentar altres propostes molt enriquidores per a la ciutadania vinarossenca com:

 • La construcció d’una biblioteca municipal nova que incloga l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes, cofinançada mitjançant el Pla Edificant.
 • La creació de l’auditori i el reacondicionament de l’auditori actual en un museu de la ciutat.
 • L’ampliar el Casal Jove per tal de crear un espai més ampli i acollidor per a la població jove.
 • Creació d’una targeta de descompte per a la ciutadania en comerços i negocis locals.
 • Ampliar i crear un pulmó verd, instal·lant més zones d’ombra en les zones de joc
 • Potenciar la creació de comunitats energètiques locals.
 • Instal·lar plaques solars en els edificis públics per tal d’estalviar pressupost municipal.
 • Crear la regidoria de Benestar Animal amb partida pressupostària, per a millorar els parcs canins i realitzar altres actuacions específiques.

Si vols vore l’acte complet pots fer-ho des d’aquest enllaç de Maestrat.tv.