La residència compta 5.400m2, amb 85 places públiques de les 145 creades.

La vicepresidenta primera i consellera de Polítiques Inclusives Mónica Oltra ha visitat aquest matí Vinaròs per tal de conèixer de primera mà les instal·lacions i dependències de la nova residència de la 3ª edat de Vinaròs. Aquesta nova infraestructura suposa la fi d’una demanda social traslladada des de fa temps a la localitat, amb una inversió de  5,3 milions d’€.

La residència, a banda d’allotjar el Centre de Dia a la planta baixa de les instal·lacions, té 145 places de les quals 85 són gestionades per Conselleria. Oltra destaca que aquesta xifra és un punt de sortida per a atendre les necessitats i demandes de la ciutadania però que a Vinaròs s’atenen més de 500 persones dins l’àmbit de dependència.  A més, amb les places públiques es farà front a la despesa econòmica que suposa aquest servei per a aquelles famílies que ho necessiten i tinguen menys recursos.

L’arribada de Mónica Oltra a la Conselleria de Polítiques Inclusives ha suposat un augment de la inversió en els Serveis Socials de Vinaròs d’atenció primària de més  450.000€ des del 2015 i una inversió extra de 61.049€ com a conseqüència de la Covid-19 per tal de compensar les dificultats socials produïdes per aquesta situació. Al mateix temps, Oltra ha exposat que la Renda Valenciana d’Inclusió, creada i promoguda des de la seua Conselleria, està atenent en l’actualitat a 285 persones.

 La regidora de Compromís a Vinaròs, Paula Cerdà, ha remarcat que la feina que realitza la Conselleria d’Oltra a Vinaròs va més enllà perquè ha ampliat fins els 3,6 milions d’€ aquest 2021 en el contracte-programa amb Serveis Socials de Vinaròs (tenint pressupostats al 2018 1,4 milions d’€). Altres programes que reben suport econòmic per part de l’equip d’Oltra són la Xarxa Valenciana d’Igualtat, el programa JOOP destinat a joves que han deixat els estudis i també d’atenció a la infància, igualtat en la diversitat i atenció a la diversitat funcional i salut mental.

Totes aquestes inversions es complementen amb la recent notícia publicada per Mónica Oltra amb la futura creació a Vinaròs del Centre de la Dona i del Centre Ocupacional i Centre de Dia mitjançant la seua adhesió al Pla Convivint 2021-2025.