La Generalitat Valenciana ha retirat la prestació farmacèutica gratuïta als malalts crònics, persones amb discapacitat i també a afectats per síndrome tòxica.

Aquesta supressió és per a Compromís un greu atac a l’estat del benestar i a la seguretat de les persones, ja que donada la situació econòmica actual, molta gent no pot pagar els medicaments que ha de prendre cada dia per viure.

La Generalitat Valenciana va deixar de finançar els medicaments als ciutadans amb discapacitat després de la derogació de la norma de la llei 11/2003 autonòmica de l’Estatut de les persones amb discapacitat, el paràgraf segon de l’article 16 reconeixia la prestació farmacèutica gratuïta per als menors de 18 anys amb un grau de discapacitat a partir del 33% i del 65% per a majors de 18 anys.


En l’actualitat, està en vigor la Llei de Drets de Salut de Xiquets i Adolescents de la Comunitat Valenciana, que en l’article 20 disposa que la Generalitat assumirà gratuïtament la prestació farmacèutica dels menors amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. No obstant això, el contingut d’aquestes lleis no s’està complint i milers de famílies estan passant per una situació d’extrema gravetat i preocupació.


L’eliminació d’aquest dret afectarà sobretot els pares de xiquets amb paràlisi cerebral, fibrosi quística, espina bífida i altres discapacitats que, de la nit al dia, passaran de pagar zero euros pels bolquers, sondes, medicaments i altres articles necessaris per l’assistència del xiquet, a abonar el 40 o el 50% del cost, segons la renda.


A més, s’han programat noves retallades imposades des de la Conselleria de Sanitat per a Centres de Salut i Hospitals en els mesos d’estiu, que suposarà el tancament de la majoria d’ambulatoris a les 15h i la reducció en les substitucions del personal sanitari.

PP = + Retallades
PP = – Serveis
PP = – Igualtat

Arxivat en: General, Sanitat i Benestar Social, Temes

Comentaris

 1. Nuria diu:

  Hola me gustaría saber con el tema del centro de dia y él asilo o residencia y con él tema de ayudá á domicilio qué ó quien sé hace responsable ya que por él momento según tengo entendido. …dejan mucho qué desear por ejemplo supuestamente cuando vas á preguntar por la ayuda a domicilió té dicen que ahi en el panel o bien cuelgas el número de telf para trabajar o bien sí té hace falta ….pues te lo apuntas.. … perdona¿? Ufff ke seguridad como usuario me ofreces…..¿?.. el centro de dia no se mucho la verdad pero el precio para los usuarios me parece abusivo (para ricos)sin ofender a nadie y para que hablar del asilo ….. igual limpias al usuario como luego limpias el baño mas limpiar que realmente estar con los usuarios la empresa te pide el título mínimo de atencionsocisanitaria auxliar de enfermería lo que me parece correcto (al menos un minimo )bien ahí llega la cuestión ellos te hacen un contrato de oficios varios de limpieza.. …quisiera saber que se podria hacer al respecto y lo ke ustedes piensan hacer ….gracias por todo siento hacerles perder un poco de tiempo.. pero para mi es interesante cordial saludo nuria

  • Hola Nuria,
   veig que t’interesses pels temes de la regidoria de Benestar Social i procuraré respondre’t aq les preguntes que fas. Sobre el servei d’atenió a domincili és un dels serveis que només compta amb cinc persones per atendre als usuaris que ho sol·liciten, per tant, només et puc dir que des de Compromís som conscient de la manca de personal que té aquest servei i que una de les nostres prioritats es ampliar amb personal per a poder cubrir més places.
   Sobre el Centre de Dia, servei que des de fa pocs mesos el té concessionat una empresa privada, Onada, ab opció a fer la residència per a persones depenents i estic d’acord amb tu en afirmar que les places, les que no son públiques, son a un preu molt elevat. Procurarem ampliar les places públiques per a que puga accedir molta més gent.
   Bé espero haver-te respos a les teues inquietuds.
   Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *