20150316_100747Vinaròs, 16 de març de 2015

Marina Gutiérrez, de 29 anys d’edat és Llicenciada en Psicología i especialitzada en l’àrea de Psicología del Treball, Recursos Humans i Prevenció de Riscos. La seva trajectòria professional ha estat centrada en el sector clínic i educatiu, i des de fa un temps compagina el treball entre Vinaròs i Benicarló. Fins ara no havia estat implicada en la política local i decideix fer-ho recolzant el projecte de COMPROMÍS, perquè és un projecte diferenciador dels altres partits, que aplica la política de baix cap a dalt, amb honestedat, i posant com a prioritat principal per davant de tot a Vinaròs i els seus veïns i veïnes.

Marina, coordinadora de l’Àrea d’economia de COMPROMÍS diu: “som conscients de la importància que té el foment de l’ocupació a Vinaròs i sabem que la gent necessita que li prestem atenció. Desgraciadament, son moltíssimes les persones que estan a l’atur i això ens ha dut a plantejar-nos la necessitat d’un programa per a fomentar l’autoocupació, l’economia social i les noves activitats. Un programa dirigit a tots els que s’animen a ser emprenedors.

La coordinadora de COMPROMÍS segueix dient: “per tot això, volem crear el PROGRAMA “NOVA EMPRESA” per a emprenedors. Els eixos bàsics del programa es centren en l’acompanyament en la creació de noves empreses, i el suport a la petita i mitjana empresa. També es tracta la promoció de l’economia social. En este marc, es desenvoluparien les següents línies d’actuació:

1.- Informació, difusió i sensibilització per a la promoció d’inciatives empresarials. L’objectiu és donar a conèixer els serveis i recursos existents per a la promoció de l’activitat empresarial, així com afavorir el sorgiment “d’actituds emprenedores”, com per exemple, a través de cursos de motivació a l’autoocupació.

2.- La creació d’una Assessoria per a la Creació d’Empreses tutelada per una persona funcionaria, que ofereixi als emprenedors informació, assessorament i formació sobre els principals aspectes que intervenen en la viabilitat dels projectes empresarials. L’assessorament es concretaria en el suport en l’anàlisi de la viabilitat del projecte, definició i disseny del pla de posada en marxa, accés al finançament i a més, informació puntual sobre ajudes, subvencions, organismes i organitzacions demanades per l’emprenedor.

3.- Accions formatives, centrant-nos en la realització de seminaris i cursos com planificació empresarial, noves tecnologies, etc.

4.- Difusió i actualització d’aquest programa a través d’un perfil de Facebook, la inclusió de tota la informació en la pàgina web de l’Ajuntament i la publicació a la premsa local, perquè creem que és important que tot el món puga tenir accés a aquest programa”.

Marina, acaba dient: “en la situació de crisi econòmica que estem passant, és fundamental fomentar l’ocupació i l’autoocupació, i des de COMPROMÍS, volem que la gent sàpigue que pensem amb ells, que els escoltem, i que estem al seu servei”.