Vinaròs, 23 de març de 2015

Jordi Moliner, regidor i Coordinador de l’àrea de Recursos Humans i Governació de Compromís Vinaròs, informa de diverses propostes per potenciar el teixit empresarial de la nostra ciutat recolzant i donant prioritat a les xicotetes i mitjanes empreses locals. Laprioritat és que les contractacions que es fan des de l’Ajuntament es facen per empreses locals, incentivant la creació de llocs de treball i retornant els diners dels impostos a la gent del poble.

Moliner continua dient: ”cal pensar en el nostre teixit empresarial i no en les grans empreses de fora, com s’ha fet fins ara. A Compromís pensem que s’ha de canviar de criteris a l’hora de contractar serveis i obres, apostant per la xicoteta i mitjana empresa del poble que és la que genera economia i treball”.

Per a posar en pràctica aquestes mesures proposem:

1.- Creació d’una borsa d’empreses locals que per sistema de rotació oferirem l’actuació a realitzar amb el cost que indiquen els tècnics. A més, en aquells serveis que no es puguin assumir per part de la brigada municipal, aplicarem fórmules legals per a prioritzar que siguen les empreses locals qui ho facen.

2.- Amb la parcel·lació d’alguns serveis i obres externs, podran optar les xicotetes empreses locals sense suposar un increment del cost, ja que les valoracions són per a tots igual.

3.- No privatitzarem el servei de neteja d’edificis públics. Dotarem de personal el servei cobrin les baixes per malaltia en 48 hores. Escoltarem els suggeriments de les netejadores per optimitzar el servei.

5.- Creació d’una base de dades dels productes i subministraments més utilitzats a les diferents àrees de l’ajuntament, per tal que les empreses locals puguin oferir els seus productes i preus i així l’ajuntament puga comprar en condicions més avantatjoses.

Per acabar, Jordi Moliner continua dient: ”una de les actuacions que es podrien fer des de la borsa d’empreses local és la construcció d’una Xarxa de Pipicans, adequats a les necessitats dels gossos, integrats a l’entorn, fàcils de netejar i de baix manteniment. Aquestos estarien ubicats en C/ Cervantes, Plç. Llagosti, Plç. 1 de Maig, Fora Forat (Pins), Plç. Corts Valencianes, Plç. Hort dels Escribanos, C/ Muralla, C/ Joan XXIII, C/ Mª Auxiliadora, donant servei a les persones que conviuen en animals a casa i milloraríem l’aspecte del nostre poble”.