Ocupació i treball amb el banc de terres i mercat de productors

Manuel Martinez Pantaleón, coordinador de l’Àrea de Benestar Social i Agricultura de Compromís diu: “som conscients que el nostre terme municipal es un dels més grans en extensió de la comarca i donar vigilància a tot ell resulta difícil i costos per a l’ajuntament. Malgrat això, s’ha de posar tots els esforços possibles per a que les collites, els magatzems, els pous d’aigua, casetes de camp, i les granges no patisquen els atacs dels robatoris”.

El coordinador de Compromís segueix dient, “durant aquests mesos de treball una de les peticions que des de la gent que viu de l’agricultura i la ramaderia ens ha traslladat, és la preocupació de patir una o dos vegades a l’any un robatori en les seues finques, amb les pèrdues econòmiques que això comporta i molt més quan les rentes són baixes. Per això, volem donar prioritat a la vigilància al camp, amb la creació de la Brigada de Policia Rural, composada per un Oficial que coneixque el terme i tres agents, amb patrulles de matí i tarde de dilluns a divendres. A més, situarem en un mapa digital l’ubicació de pous d’aigua, abocaments incontrolats, granges, etc, per trobar-les ràpidament per la Policia Local quan haja una alerta”.

Manuel continua proposant, “un altra de les propostes que realitzarem si tenim responsabilitat de govern és la creació del bancs de terres, per aquelles persones que no poden treballar la seua terra i que es podria llogar per a cert temps, així les terres abandonades podrien donar rendiment. Seria una manera de iniciar un treball cultivant el productes de la terra i entrar en el mon laboral.

El coordinador de Benestar Social i Agricultura de COMPROMÍS acaba dient, “a més, és crearà el Mercat dels Productors de manera periòdica, on totes aquelles persones que opten al banc de terres tinguen una sortida del seu producte. El llaurador podrà vendre directament el seus productes a preus justos per al consumidor i el llaurador. Aplicant la idea del mercat tradicional ”jo ho produeixo, jo ho venc”. Promocionant les varietats autòctones (tomata de 40 dies, l’all de la cama llarga, la carxofes, etc), per a potenciar els bons sabors de les verdures i fruites”.

Des de Compromís Vinaròs estem per a treballar amb la gent del camp i que pugem viure dignament.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Roda de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *