Jordi Navarrete, Coordinador de l’Àrea d’Urbanisme i Medi Ambient de COMPROMÍS diu: des de Compromís Vinaròs pensem que Vinaròs necessita tindre una gestió medi ambiental integrada, eficaç i que faci una ciutat menys contaminat, més neta i més habitable. Per això, posarem en marxa el Pla Integral de Gestió Medi Ambiental de Vinaròs el qual abordarà diferents actuacions a fer per a estalviar energia i diners als contribuents .

El Pla Integral de Gestió Medi Ambiental en l’Apartat d’estalvi energètic consistirà en:

  • Implantar sistemes de fanals alimentats amb plaques fotovoltaiques. Començaren pels carrers de les zones de la Costa Nord, Costa Sud i rotondes.

  • Instal·lar plaques fotovoltaiques, als edificis municipals per a reduir el consum d’energia elèctrica.

  • Instal·lar plaques solar tèrmiques, per escalfar l’aigua dels edificis públics, i per la calefacció dels citats edificis.

  • Canviar els sistemes d’il·luminació de façanes dels edificis singulars i monuments, per llums més eficients, tipus LED, i en una programació més eficient de les hores de funcionament.

I en l’Apartat de gestió de residus:

  • Implantar el contenidor de matèria orgànica. Negociarem amb l’empresa concessionària, la posada en marxa de la col·locació d’aquest 5é contenidor.

  • Col·locar contenidors per a la recollida d’olis usats, en diversos punts de la població per al seu reciclatge, ja sigui per iniciativa de l’Ajuntament o bé, en la firma d’un acord amb alguna entitat especialitzada. Per exemple, la Oil Free Ocean Fundation.

Per ultim, Jordi Navarrete acaba dient: “des de Compromís Vinaròs, posarem en marxa aquestes propostes i moltes més que hem preparat, en el convenciment de millorar la nostra ciutat per a que la gent visque més a gust i que tinga tots els serveis que pertoquen.