Compromís Vinaròs aposta per la protecció d’edificis singulars.

Vinaròs, 7 d’abril de 2015

Josep Compte Saura, coordinador de l’àrea Cultural i Patrimoni, i número 7 en la candidatura de Compromís per a les properes eleccions municipals, va nàixer a Vinaròs fa 34 anys. És Tècnic Superior en Dietètica i Nutrició, i membre de Practioner’s Register; Registre d’acupuntors i professionals de la Medicina Xinesa i adscrit a PEFOTS Pan European Federation of TCM Societies, el qual exerceix com a professional qualificat.

Josep Compte: ”estic molt satisfet pel recolzament rebut, tant per part de la meua família com per per part del meus companys i companyes de Compromís. Durant el temps que portem recollint les propostes de la gent i dels diferents col·lectius, hem detectat algunes mancances, per això, donem a conèixer una serie de propostes encaminades a protegir el patrimoni local i així poder difondre’l entre els vinarossencs i visitants”.

  1. Conservació dels edificis singulars comprovant que estan protegits, l’instrument urbanístic de Protecció de Bens i Espais Protegits ho marca al Pla General. Per això, repassarem les fitxes dels elements catalogats i comprovarem el seu nivell de protecció (integral, parcial, ambiental).

  1. Revisar el Catàleg de Bé d’Interès Cultural (BIC) i el de Bé de Rellevància Local (BRL).

  1. Redactar un reglament per a les actuacions en les cases del centre històric i obrirem una línia d’ajuda per a que els propietaris puguen restaurar les seues propietats conforme al reglament vigent.

  1. No s’estima el que no es coneix. Engegar campanyes per a la divulgació del nostre patrimoni, amb la realització de diversos tallers didàctics per conèixer el patrimoni de la nostra ciutat. Procurar que els BIC’s , tant els de titularitat pública com els de privada, tinguen un regim de visites, com estableix la llei vigent (un mínim de quatre dies al mes). 

Josep, acaba dient: ”hem d’utilitzar tots el mecanismes possibles per a mantindre el patrimoni local, emparant-nos en la Llei de Patrimoni, la qual diu clarament quines son les actuacions a fer des de l’Ajuntament, juntament amb el nou Reglament que hem proposat. Aquest es un esforç que la gent que formem Compromís Vinaròs estem disposats a assumir, per què recolzem totes aquelles iniciatives que siguen bones per al Vinaròs, vinguen d’on vinguen”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *