Jordi Navarrete, coordinador de l’Àrea d’Urbanisme i Medi Ambient diu:”des de Compromís Vinaròs pensem que Vinaròs necessita una activació de les propostes i conclusions que es van redactar en l’any 2008 en l’Agenda 21 local. Durant aquestos anys molt poc s’ha fet per aplicar allò que deia, ni PVI-PSOE ni PP, respectivament, quan han estat governant han aplicat les millores per a la nostra ciutat, oblidant-se del que diu l’auditoria mediambiental. El document de l’Agenda 21 fa un diagnostic general del nostre municipi fent una serie de millores amb un cost mínim però amb gran impacte mediambiental’. Per això, reactivarem l’aplicació de l’Agenda 21 revisant i actualitzant l’auditoria mediambiental comprometent-nos a posar en marxa les conclusions i que estiguin dintre de les atribucions i possibilitats de l’ajuntament”.
Jordi, també proposa: ”hem recollit una serie de propostes per part d’associacions de veïns i ecologistes per posar en pràctica al nostre poble. Unes d’elles és la revisió, actualització o creació de diferents catàlegs específics, que serviran per posar en valor el nostre patrimoni, crear rutes turístiques senyalitzades, o per protegir singularitats que puguen tindre al nostre poble. Catàleg d’arbres singulars o monumentals, Catàleg d’edificis pel seu valor arquitectònic o històric, Catàleg de plantes endèmiques, Catàleg de restes d’antics poblats o de construccions típiques com sequies, molins construccions en pedra en sec, o Catàleg de senders municipals”.


Per acabar, Jordi Navarrete diu: ”una altra de les iniciatives assumibles i què posarem en pràctica si tenim acció de govern, és la bonificació de IVTM (Impost de Vehicles de Tracció Motor) als vehicles menys contaminants, en una reducció proporcional als seus nivells d’emissions de CO2, com per exemple els de Biogàs, hibrits o elèctrics. Iniciant la modificació de l’Art. 6: Bonificacions, de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost Vehicles Tracció Mecànica, per incloure aquesta bonificació dels vehicles que menys contaminen”.