Acumulació de restes de poda i jardineria

Els regidors d’Obres i Serveis, Guillem Alsina, i Medi Ambient, Jordi Moliner, han comparegut avui per informar la ciutadania de les mesures d’urgència posades en marxa pel consistori per posar solució a l’acumulació de restes de poda i jardineria, en els punts habilitats per la seua recollida, a la zona turística nord i sud i la partida La Closa. Segons han informat els edils, en l’actualitat s’ha ampliat a dos dies el servei de retirada de les restes i s’ha afegit un camió amb dos operaris, que han de realitzar les tasques de triatge manual, per separar les restes de jardineria d’altres, de diferent tractament, que es dipositen de forma incorrecta. Aquests serveis suplementaris han suposat que el servei passe de costar 302 euros a 1206 euros a la setmana, el que, en paraules d’Alsina és “inassumible per part de l’Ajuntament” pel que s’estudiaran possibles noves solucions com imposar un servei de recollida més restrictiu, que limite els punts habilitats.

 

Davant d’aquesta situació, des del consistori s’insisteix a demanar la col•laboració ciutadana perquè els residus es dipositen de forma correcta i en els horaris i espais establerts. D’altra banda, es recorda que la sanció a aplicar, en cas de no dipositar correctament els residus, és de 450 euros i, segons explicaven “s’ha sol•licitat a la Policia Local el màxim control sobre aquesta qüestió, per tal de no seguisquen produint aquests comportaments incívics “.

Tal com explicava el regidor Jordi Moliner, els principals problemes que s’han detectat són que “no es respecta l’horari establert per dipositar les escombraries -diumenge a la tarda- i, durant tota la setmana, se segueixen dipositant pel que, encara que passe el camió el dilluns al matí, se segueixen acumulant restes. En eixe cas, es poden portar directament a l’ecoparc”. Una altra de les qüestions que s’ha detectat és que el servei no s’utilitza només per particulars per restes domèstiques sinó empresaris i professionals que haurien de fer ús de l’ecoparc. A més, el dipòsit incontrolat de residus que no són només vegetals -com restes orgàniques, plàstics, vidre, etc.- ha provocat que la planta de reciclatge ubicada a Benicarló per a restes de poda obligue a dipositar les restes amb un triatge previ. Moliner mostrava imatges en què es podien veure estris domèstics i altres elements en els punts habilitats, així com grans restes de poda vegetal, provinents no només de treballs domèstics.

Moliner i Alsina insistien que “sabem que la major part de la ciutadania actua de forma correcta però no és possible que, pel comportament incívic d’uns pocs, haguem d’assumir un cost tan alt, pel que demanem que s’utilitzen correctament els recursos existents, per tal de donar una millor imatge a tot el nostre municipi i de mantenir-lo net”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *