La música festiva que ens acompanya (2ª part). Mirella Extrem

La música festiva que ens acompanya (2ª part)

Mirella Extrem (Article del Diariet 17/08/19).

Deixem a banda les molèsties acústiques tractades en l’article passat per centrar-nos en un altre tema. L’ús de la música és elemental en qualsevol esdeveniment. Moltes vegades dóna ambient a un espai, un acte, etc. Però quan el seu ús és en el context festiu, potser passa per alt l’anàlisi literal d’allò que està reproduint-se. Entenem i respectem els gustos musicals particulars de cada ú, però des de Compromís per Vinaròs defenem la responsabilitat educadora que té la ciutat.

Sí, com vam comentar a l’article anterior el regueton és la tendència predominant en aquests moments i “incòmode” a vegades quan s’és conscient d’allò que s’escolta. L’anàlisi general dels missatges que transmeten són d’abusos (sexuals o de substàncies drogodependents), relacions tòxiques, de desigualtat de gènere, etc (encara que hi ha alguna excepció). I, segur que trobem entre la societat adults escandalitzats per ser conscient del missatge de moltes cançons i que els més petits i joves ho canten com si res.

L’objectiu d’aquest text no és prohibir; és conscienciar que potser quan s’organitza una activitat familiar aquest tipus de cançons no són les més adequades per a escoltar infants. Conscienciar que, tot i que els mass media repeteixen les cançons que més comercials són, existeixen milers d’artistes i cançons que no transmetran missatges denigrants de la imatge de la dona. No tan famoses són les lletres de cançons les quals ens apoderen a disfrutar de les relacions que vulguem en qui vulguem. Que l’amor romàntic està caducat al segle en què vivim i que homes i dones som lliures.

Així doncs, entenem que des del consistori podria promoures la revisió de l’acompanyament musical d’actes i espais infantils i familiars gestionats des d’ell. Perquè exposant als infants a aquest tipus de missatges la nostra ciutat no està formant part activament del procés d’aprenentatge dels més petits ni aconseguirem canviar la tendència actual de les agressions sexuals ni reduir els problemes de violència de gènere en la societat del futur. I amb aquesta problemàtica hem de formar-ne part totes i tots.

Mirella Extrem.

 

 

 

 

Arxivat en: Article de premsa, Festes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *