Els diners del futur.

*Article publicat al Diariet (30/11/19)

Llegir la premsa és per a alguns un entreteniment però per a altres continua sent la font per a informar-se. Hem comprovat que des que el senyor Alcalde té aquest càrrec, escriu per al periòdic El Mediterráneo amb assiduïtat i ho ha deixat de fer al nostre Diariet.

És ja quasi rutinari que amb l’arribada del final de l’any comencen a publicitar-se xifres de les noves inversions de l’administració pública gràcies als imposts de totes i tots. El nou govern del canvi dins la Diputació de Castelló ha propiciat l’arribada d’una gran quantitat de diners per a la nostra població: 105.000€ que podrà utilitzar l’equip de govern per a fer allò que vulga en infraestructures viàries (potser asfaltar els carrers de la Costa Nord i Sud que pareixen tercermundistes?), medi ambient urbà (crear més espais verds que tanta falta fan?), urbanisme (la urbanització del solar del costat del IES Vilaplana per a poder fer l’ampliació ben prompte?) Per a pagar indemnitzacions i crèdits de préstecs d’altres anys? Per buscar una solució a la problemàtica dels clubs esportius per les males condicions en que es troba el poliesportiu? O per a construir l’auditori que reclama la població de Vinaròs?

No estaria malament fer una consulta popular per a saber quines prioritats veuen els ciutadans per a gastar-se estos diners… perquè enguany els barris s’han quedat sense assemblees veïnals i els pressuposts participatius.

Ningú sap encara la resposta fins que fase publicitat a les xarxes socials (com ja ens comencen a tindre acostumats en estos últims mesos). I dic això perquè com a regidora que assisteixo a diverses comissions cada mes, trobo a faltar que s’expliquen els projectes de futur per a Vinaròs o com van a utilitzar-se les aportacions que ens arriben en casos com el de Diputació. I a més a més, la falta de transparència i comunicació cap a l’oposició, que també forma part de la corporació municipal i en diverses reunions convocades per lo vist s’obliden de nosaltres perquè no els deu interessar que estiguem assabentats de certs temes que no els convenen.

La Diputació ha fet la seua feina i algunes conselleries de la Generalitat Valenciana també ens tenen en compte, com la Conselleria d’Educació del nostre company Vicent Marzà que ha confirmat la inversió de més de 20 milions d’euros per a actuar en 7 centres educatius de Vinaròs.

Tenim moltíssimes necessitats al nostre poble i el rellotge ja va en marxa. Sols queda que l’equip de govern comencen a treballar i nosaltres, des de l’oposició, lluitarem per a que es fase lo millor per als vinarossencs.

Paula Cerdà.