La manipulació del “tasazo” del Consorci. Paula Cerdà

LA MANIPULACIÓ DEL “TASAZO” DEL CONSORCI

*Article publicat al Diariet (28/12/2019)

Anem a ficar-nos en context ja que ens han “venut” que baixaran la taxa de basures i no serà així, de fet pagarem més el pròxim any.

Al plenari de novembre, es va votar una moció per a presentar al·legacions per part de l’Ajuntament conseqüència de la pujada de la taxa de basures. Aquesta moció ve donada perquè el Consorci ha augmentat la taxa considerablement. El paper que ha tingut el nostre alcalde va ser d’abstindre’s en la votació de la comissió i en el plenari no va votar perquè no estava. A més a més, els representants del Partit Popular al consorci es van abstindre.

Al ple d’aquest mes, es va presentar una moció per a reduir la taxa de basures en un 35%. I en molts subtítols de la premsa apareix que Compromís per Vinaròs es va abstindre però sense donar més detalls. I aprofito avui per a exposar aquí els motius que vaig dir al plenari. L’abstenció va ser perquè no hi ha un informe del secretari o de l’interventor on s’explique si legalment es pot fer eixa reducció, si l’ajuntament ho pot assumir i si ho pot assumir econòmicament. En el ple es va explicar per part de diferents regidors de l’equip de govern que no es possible rebaixar la taxa i, a més a més, es junta amb la retallada que tindrà l’ajuntament amb l’IBI de l’AP-7. Però no passa res, la seua posició va ser de votar tots a favor de la moció que això queda bé davant del poble. A qué estem jugant? S’ha de votar en coherència i sentit comú i la realitat és que es tracta d’una moció populista i demagògica. No es pot enganyar a la població de Vinarós que paga els seus imposts.

Compromís per Vinaròs està a favor de la reducció de la taxa de basures. Es més, estem a favor que els impostos siguen justos i proporcionals; qui més brossa fa és qui més ha de pagar. Però mentre, seguirem treballant per el benestar dels vinarossencs i per a que no es manipule a la ciutadania.

Bones festes!!

Paula Cerdà Escorihuela

 

Arxivat en: Article de premsa, Comarcal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *