El Nadal ja ha arribat. Paula Cerdà.

*Article publicat al Diariet (21/12/19)

Tenim el Nadal a tocar ja. Un any més, la nostra ciutat s’ompli de l’esperit festiu on l’estima i la solidaritat estan encara més presents entre la ciutadania. Familiars, infants, amistats, veïns… tots són ciutadans a qui qualsevol els desitja que passen unes bones festes en la gent que més els estima. I, com a regidora de Vinaròs, també vos vull desitjar bones festes a totes i tots des d’aquestes línies.

A Vinaròs vivim el Nadal de forma encara més comunitària; com haureu vist ja durant la passada setmana amb actes diversos com el Mercat Solidari de l’Auditori o les nadales que van cantar per diversos llocs la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs. Però Nadal també va lligat a les tradicions comercials, on cada individu inverteix en comprar regals i que pot suposar una font d’ingressos per al nostre comerç local. Fer comunitat també és això; consumir en el petit comerç i afavorir la rotació dels diners, de forma que s’assegurar la continuïtat dels negocis i llocs de treball de més ciutadans.

Viure en comunitat també significa respectar la gran quantitat de població que viu a Vinaròs. Quan arriben estes festes més d’una vegada tenim problemes pel soroll al carrer; hi ha qui circula en més velocitat de la que toca, qui allarga la festa pel carrer, qui posa la música més forta… Però hem de ser conscients que mentre molts podem disfrutar, altres els toca descansar per a poder continuar treballant i oferir el millor tracte i somriure als negocis de Vinaròs, siga cafeteria, restaurant, tenda, etc. I, encara que els diners són més poderosos que la gent, també cal reflexionar sobre els horaris comercials en estes dates nadalenques. Potser hi ha gent que tindrà vacances durant estos dies, però molts altres hauran de treballar fins i tot les vespres de dies festius. El poder del Capitalisme també l’hem de combatre els compradors; intenta no comprar a última hora per aconseguir que es respecten els horaris també dels que treballen fins l’últim moment. Qui treballe eixos dies i les seues famílies t’ho agrairan.

Som els vinarossencs els que fan de la nostra ciutat un lloc acollidor per als que ens venen a visitar. Som qui mantenim vives tradicions, festes i també el comerç local. Bones festes!

Arxivat en: Article de premsa, Festes, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *