El control de les colònies urbanes de gats i la creació d’una taula del benestar animal són les noves apostes per aconseguir una ciutat respectuosa amb els animals.

La regidora de Compromís per Vinaròs, Paula Cerdà, ha presentat dos mocions per a l’últim plenari de l’any, aprofitant el marge de temps que hi ha abans que s’acaben d’elaborar els pressuposts per al proper any 2020. D’aquesta forma, des de Compromís per Vinaròs s’ha intentat que l’equip de govern tinga en compte diverses necessitats socials que tenen rellevància en els nostres temps.

Per a Compromís per Vinaròs, el benestar animal és un dels eixos que volen continuar treballant arran la feina feta des de l’anterior legislatura i que continuaran defenent des de l’oposició. Alguns exemples a destacar són la creació de dos platges canines (la de la Cala de les Llanetes i la d’Aiguaoliva), la presentació i posterior aprovació de la moció de Vinaròs ciutat lliure de circs amb animals o la creació del primer parc d’agilitat canina, ubicat al parc de la Paret Blanca.

Per aquests motius, la regidora Cerdà ha presentat una moció per a la creació de la Taula de Benestar Animal a partir de la qual es desenvolupen programes i estratègies per a lluitar contra l’abandonament i maltractament animal (entre altres problemàtiques) a Vinaròs. A més a més, servirà com a nexe de treball conjunt i coordinat entre diversos estaments que treballen pel bé del benestar dels animals, com són les protectores d’animals, professionals dels cossos de seguretat (Policia Local, SEPRONA…) i també els professionals de la sanitat animal; veterinaris.

L’altra moció que han presentat fa referència a la gestió i control de les colònies de gats urbans que hi ha per diverses zones de la població o, el també conegut com Projecte CES (captura, esterilització i solta). Cerdà, qui col·labora des de fa anys en l’agrupació local PRODA, vol continuar impulsant la feina que va fer l’anterior regidor de Compromís, qui subvencionava l’esterilització d’animals que viuen al carrer. La novetat d’aquesta moció és la petició per a que l’Ajuntament aplique el mètode CES per a evitar la proliferació descontrolada de colònies felines, tal i com ho recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS). D’aquesta forma, l’Ajuntament s’encarrega de finançar l’esterilització íntegra dels animals mentre que la protectora s’encarrega de la resta de despeses. Tanmateix, l’Ajuntament s’encarregaria no sols de senyalitzar la ubicació de les colònies, sinó també de promoure campanyes d’informació i conscienciació de la societat per a respectar les colònies, el seu benestar i les bones pràctiques i civisme per part de la ciutadania.

“La presentació d’aquestes propostes reforcen la feina feta durant la legislatura anterior per a que Vinaròs siga una població respectuosa amb els animals”, tal i com exposa la regidora Cerdà.