Esta setmana ha fet un any que vaig jurar el càrrec com a regidora de Compromís. És el primer any vivint tota l’experiència de treballar per a defendre els interessos i necessitats de la ciutadania que ens va donar suport a les urnes i, després d’estos mesos continuaré lluitant per aconseguir les millores que plenari darrere plenari defenc.

En estos mesos he tingut l’ajuda de les companyes i companys del col·lectiu de Vinaròs com de veïnes i vinarossencs que m’han avisat o preguntat informació desconeguda per a ells. I me sap mal saber que encara que ho repetisca en més d’un pleno a dia d’avui encara no s’hagen solucionat gran part dels problemes tan bàsics i necessaris per a millorar la vida de les persones (com no tindre faroles i llum a més d’un carrer).

Però el que més greu me sap és aportar idees a les comissions i que membres de l’equip de govern no li donen la importància que tenen realment. Fa uns mesos a una comissió, abans de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, vaig plantejar la necessitat d’habilitar un espai per a que pogueren allotjar-se persones sense sostre que viuen a Vinaròs. Però la realitat és que no s’ha buscat cap solució ni creat una alternativa per a la gent més vulnerable durant l’època d’hivern, quan hi ha temporals o en estos mesos d’estat d’alarma.

El resultat d’això és que al final es resguarden a qualsevol racó de Vinaròs, com per exemple dins l’obra de la Cotxera de Batet (com el matalàs que porta una setmana dins). I no podem permetre que no s’invertisquen diners en protegir, atendre i dignificar la vida dels que no tenen res abans que destinar tant pressupost a publicitat.

Els càrrecs polítics hem sigut elegits per la ciutadania. Així que el que no se pot permetre és deixar a la gent sense recursos de costat, perquè tindre un lloc on dormir és un dret universal que s’hauria de defendre abans de rebutjar quan un altre regidor el proposa. I per a Compromís les persones van primer.