Les obres començaran al setembre i tenen un pressupost de 4,5 milions d’euros.

Ahir vesprada i mitjançant les xarxes socials vam conèixer una de les notícies més esperades en els últims 3 anys a Vinaròs; la firma del contracte d’obres per a la construcció del nou aulari del CEIP Jaume I.

Aquest centre educatiu, l’últim creat i de gestió pública, va ser creat provisionalment amb barracons fa quasi 14 anys gestionant-se la seua futura construcció durant diferents legislacions. Però la tramitació d’aquest no va agilitzar-se fins que al 2018 va incloure’s el projecte dins el Pla Edificant.

Aquest pla, creat al 2017 per la Conselleria d’Educació, baix la gestió de Vicent Marzà, va sorgir com a ferramenta a partir de la qual agilitzar i gestionar la construcció de centenars de centres educatius nous i reformar-ne altres amb deficiències i necessitats vàries després de les dècades de gestió del PP al govern autonòmic i la malversació dels fons per a noves construccions educatives.

Així doncs, la maquinària i personal d’obres començaran les obres del nou centre educatiu a l’antic camp de futbol del Servol i que està pressupostat amb 4,5 milions d’euros. La durada prevista de l’obra és d’un any, fet que podria afavorir que el proper curs 2021/22 ja siga utilitzat per la comunitat educativa del CEIP Jaume I.

Llegeix més sobre el tema aquí.