• El grup municipal de Compromís per Vinaròs ha presentat una moció per al pròxim plenari de febrer amb la qual crear el primer espai museístic públic de la localitat.

Vinaròs presenta un dèficit pel que fa a espais museístics i culturals que amb el pas dels any ha anat creixent davant la proliferació d’aquests en altres localitats properes com Benicarló o Cervera del Maestre. Aquesta s’ha anat suplint mitjançant l’ús de l’Auditori com espai multifuncional que s’utilitza tant per a recitals musicals com exposicions d’art o representacions artístiques a la localitat. Però, davant la recent restauració i condicionament de la capella Santa Victòria, annexa a l’Auditori, apareix una nova instal·lació pública que des de Compromís vol que s’aprofite com espai museístic de forma permanent.

“És veritat que a Vinaròs sempre s’ha dit que falta un museu. En l’anterior legislatura es volia compensar esta falta amb un centre de recepció dels turistes però que allotgés a la vegada part de la història i els orígens de la nostra ciutat actual.”, explica la regidora Paula Cerdà, qui ha presentat esta moció i afegeix: “Però, tot i que el projecte ja té uns anys, encara no s’hi ha trobat un emplaçament definitiu, ja que les obres a la Cotxera de Batet continuen però sense definir per a què s’utilitzarà.”.

Amb aquesta moció, la capella podria convertir-se en el primer indret públic que expose part de les troballes descobertes a la localitat (com poden ser restes del Poblat Iber, que es troben al Museu de Belles Arts de Castelló) o altres elements etnològics de la ciutat. El propòsit que es persegueix és que l’espai siga funcional i útil, on la ciutadania, infants, joves i visitants tinguen un referent cultural accessible a part de la història local i puguen realitzar-se activitats de difusió i dinamització cultural. “En cas que la resta de grups municipals la recolzaren s’aconseguiria dotar d’una funcionalitat concreta a este emplaçament més enllà de l’ús que se li està donant ara. Està molt bé que s’exposen els Nanos i Gegants però encara millor estaria si els visitants tingueren a l’abast cartelleria, textos i imatges que mostren la història que tenen darrere”, explica Cerdà.