Els candidats a les Corts Valencianes han participat en un acte obert a la ciutadania on han respost preguntes i preocupacions de diverses temàtiques.

Este dissabte 13, Vinaròs va comptar amb la presència dels candidats a les Corts Valencianes Vicent Marzà i Verónica Ruiz durant la presentació del programa electoral de Compromís per Vinaròs. L’acte, organitzat a la pérgola del Passeig Marítim, va comptar amb la presència i participació de ciutadans que van apropar-se a preguntar diferents problemàtiques actuals i on van rebre resposta directa dels tres candidats.

A nivell local, Paula Cerdà va haver de donar resposta a preguntes vinculades a diferents àrees que s’inclouen en el programa electoral local. Per exemple:

  • Emergència climàtica: la creació de refugis climàtics en zones del poble i centres educatius per a combatre les altes temperatures junt a la configuració de jardins verticals que compensen les emissions.
  • Transició energètica: la instal·lació de plaques solars en diferents edificis municipals i la promoció de les Comunitats Energètiques Locals per tal que la factura elèctrica tant de l’ajuntament com de la ciutadania siga menor aprofitant l’energia solar.
  • Indústria: l’elaboració d’un catàleg de terrenys industrials disponibles per tal que les empreses interessades puguen accedir amb facilitat a les zones disponibles, junt a la millora de més polígons industrials i la instal·lació de fibra óptica en tots ells per afavorir la competitivitat de les empreses.
  • Educació: la construcció d’una nova biblioteca municipal que contemple l’adhessió d’un l’aulari per a l’Escola Oficial d’Idiomes, cofinançat pel Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.
  • Comerç: la constitució d’una taula de treball entre els comerços i l’hosteleria de Vinaròs, per a unir forces entre ambdós sectors més importants de l’economia local.
  • Cultura: executar l’edificació de l’auditori nou i reacondicionar l’auditori actual i convertir-lo en un museu de la ciutat o l’increment d’inversió en cultura mínim en un 3% del pressupost total de l’ajuntament.
  • Joventut: l’actualització del Casal Jove per a fer-lo més atractiu per a la joventut o el foment de la participació política de les associacions i entitats joves.

Els candidats provincials en canvi van haver de respondre moltes preguntes ciutadanes al voltant de la situació de l’hospital comarcal. Vicent Marzà, com a cap de llista per Castelló, va explicar-los el pla que vol desenvolupar Compromís si pot governar a l’àrea de sanitat. Es tracta d’un pla amb el qual, per exemple:

  • Contractar 2.000 infermeres per a millorar el tracte als pacients.
  • Aumentar la inversió econòmica i els recursos en els centres d’atenció primària per tal de reduir la quantitat de població a atendre a urgències a l’hospital posteriorment.
  • Crear una plaça de psicòleg en cada centre de salut per tal d’afavorir l’accès a aquest servei públic.

En el cas de Ruiz, va exposar el programa de mobilitat que volem aplicar per a millorar el servei de transport públic a les nostres comarques i també a l’interior dels pobles.

Agraim la presència dels nostres candidats i continuarem realitzant activitats per la població per tal d’apropar millor les propostes de Compromís per tot el que importa.