Tot i les preses per l’avançament del plenari d’octubre (perquè estan establerts per a l’últim dijous de cada més), la nostra regidora Paula Cerdà va presentar les següents preguntes per part de la ciutadania i de la coalició de Compromís per Vinaròs:

1) Quan podrà estar disponible l’opció de comprar d’entrades via Internet per als espectacles gestionats des de l’Ajuntament i, respecte a la quantitat de diners que es recullen, on van a parar i si estan fiscalitzats.

Resposta d’Anna Fibla (regidora de Cultura): En este moment no poden comprar-se per Internet però que la mesura estarà disponible al 2020 amb la regidoria d’Hugo Romero. I que els diners que se recapten estan fiscalitzats i van als pressupostos municipals.

2) Per què el passatge del terror enguany no va a realitzar-se després de 10 anys fent-se durant aquestes dates.

Resposta de Berta Doménech: el passatge s’ha decidit que no forme part de la programació enguany pel volum de joves que participen i que pel tamany menut del Casal feia que sigués insegur. Segons ella, en els últims anys els assistents al passatge han agredit físicament als actors de l’Aula de Teatre , cosa que ha originat que alguns participants no volgueren continuar participant. A més, per a compensar que no es fa i seguint la llei de joventut, s’ha pensat en fer decoració del Casal, creació d’un photocall  i caracterització dels assistents.

3) Per què s’ha decidit invertir més de 40000€ en la construcció de la nova rampa de la platja del Clot quan hi ha altres cales que necessiten actuacions més urgents.

Resposta de Marc Albella (regidor de turisme): la rampa està subvencionada al 50% per la Conselleria de Benestar Social i l’altre 50% l’aporta l’Ajuntament. Que sí és cert que hi ha altres indrets amb necessitats però que la nova rampa serà el 2n punt accessible de les costes de Vinaròs (l’únic que havia era entre la platja del Fora Forat i la del Fortí). La rampa ha d’estar acabada abans d’acabar l’any pel tema de justificar la subvenció.

4) Veïns del passeig del Fora Forat ens han avisat de la presència d’un poblat d’autocaravanes i ens pregunten que quin tipus de mesures va a prendre l’Ajuntament amb aquest problema ja que hi ha una senyal que ho prohibeix.

Resposta de Guillem Alsina: aquesta mateixa setmana s’han desallotjat les autocaravanes ubicant blocs de formigó a la zona de l’emisari i va traslladar-se la senyal a la part de dalt. Ara s’ubiquen al descampat del Fora Forat i s’han encomanat dos senyals per a acotar eixos solars.

5) Molts veïns de la Colònia Europa ens han avisat de la presència d’un mur de pneumàtics que ha construït una veïna i que no poden accedir a aquest terreny. Porten anys avisant a l’Ajuntament dels diversos problemes que han tingut amb ella (han registrat un total de 16 instàncies per el moment). Ens demanen traslladar la necessitat que l’Ajuntament resolga aquesta problemàtica i que puguen arribar a un acord.

Resposta de Guillem Alsina: és un tema que ve de llarg i que s’ha intentat realitzar millores i sempre s’ha tingut problemes amb la veïna. S’ha contactat amb un familiar per a parlar a principi de novembre i s’ha vist que la documentació que tenen ells no se correspon amb la que té l’Ajuntament al catastre. Per tant, s’ha parlat amb el secretari i estudiarà el tema legalment i, des de l’equip de govern, es demanarà que es lleve el mur de pneumàtics perquè no pot utilitzar-los per tema mediambiental.

6) Des de la protectora de Proda Vinaròs ens han explicat que porten vàries reunions amb el regidor Hugo Romero per a senyalitzar i identificar les colònies de gats controlats mitjançant el projecte CES (captura, esterilització i solta) del qual es fa càrrec la protectora.  Fins i tot, s’han reunit amb la Brigada per a indicar-los la ubicació de les colònies però el procés per a senyalitzar està allargant-se i ens demanen si podem saber l’estat actual del procediment.

Resposta d’Hugo Romero (regidor de transició ecològica): a les reunions que han tingut, de les 7-8 propostes de senyalització hi ha 4 que no poden realitzar-se per ser competència d’altres entitats o ubicar-se en parcel·les privades i que s’estudiaran altres opcions des de Proda, que les facilitarà. I que ell està a l’espera d’aquestes opcions i de les respostes de Ports i de la Confederació Hidrogràfica sobre si se pot o no ubicar aquestes senyals.

A més a més, vam realitzar els següents precs:

 •  Veïns de l’avd. Barcelona, avd. Leopoldo Querol, avd. Llibertat i també del Carrer del Pont i de la zona ens han demanat si seria possible que s’habilités la parada d’autobús de l’avd. Leopoldo Querol, nº47, per a l’autobús de la ruta Vinaròs-Benicarló-Peníscola.
  Resposta de Guillem Alsina: es traslladarà el prec de la parada d’autobús a qui corresponga.
 • Prec sobre els precs que queden pendents per resoldre’s en els plenaris anteriors:-  Els veïns del Camí Sant Sebastià encara estan esperant a que se’ls resolga la necessitat d’instal·lar l’espill i el punt de llum, ja que amb el canvi d’hora hi ha menys il·luminació natural i tenen més dificultats per als accessos al carrer. Sabem que s’ha de parlar amb l’empresa licitadora però cal que des de l’Ajuntament es busque alguna solució.Resposta de Carmen Morellà: ja s’ha traslladat a Elecnor la ubicació d’un nou punt de llum. Ja és competència d’ells.

  – Els veïns del carrer Armela i Vives entenen la dificultat d’ubicar l’espill per a l’accés del carrer però volen saber quines altres opcions s’estan valorant perquè ja han passat uns mesos des de l’anterior prec.

  Resposta de Carmen Morellà: l’arbrat de l’avd Maria Auxiliadora no facilita la visibilitat dels espills i s’ha de buscar una alternativa però encara no s’ha estudiat.

  – Els veïns que passegen per la zona del Port continuen esperant la neteja d’aquesta part de Vinaròs i, des de Compromís per Vinaròs, no ens pareix adequada la resposta feta des de l’equip de govern de realitzar una neteja a fons per part de la Brigada i després aquesta tasca que la fasen voluntaris ni les associacions ecologistes de la població.

  Resposta de Carmen Morellà: la neteja del port no és competència municipal i ja s’ha traslladat a Ports i, fins que ells no fasen la neteja, la farà la Brigada.

  – I que estem esperant encara respostes a algunes preguntes que hem fet en plenaris anteriors.