Compromís Vinaròs proposa crear una borsa de voluntariat de suport a persones majors i discapacitats

Núria Ferrer, coordinadora de l’àrea de Benestar Social de Compromís: “som conscients de les dificultats que tenen les persones majors a l’hora de fer coses quotidianes com entrar una ampolla de butà, comprar el menjar, o anar al metge. A tot això, si una persona pateix algun tipus de discapacitat aquestes accions s’agreugen molt més. Per això, proposem una serie d’iniciatives per a fer més fàcil al vida a aquestes persones”.

Núria segueix dient, “en primer lloc pensem crear una borsa de voluntariat, la qual no vol llevar cap mèrit a les ja existents a altres entitats del poble que fins ara estan treballant en voluntariat i que donen els servei en l’actualitat. El que pretenem es atendre les necessitats bàsiques de les persones majors en tasques quotidianes, ampliant aquest servei als usuaris amb algun tipus de discapacitat”.

Continua dient: ”en segon lloc, des de Servei Socials de l’ajuntament s’està donant el servei de Menjar Solidari, el qual consisteix en donar un tiquet diari a una persona durant un mes fins a tres mesos màxim per anar a buscar un menú complert a una empresa de de menjars preparats. Des de Compromís, atenen les necessitats de la gent ampliarem la partida pressupostària d’aquest programa per augmentar el número de menús diaris que es reparteixen i així arribar a prestar aquesta ajuda a més persones”.

I l’última de les propostes que ha comentat diu; ”un altre dels programes que s’està oferint per part del Serveis Socials és el Menjar a Casa, on una empresa de menjars preparats distribueix al propi domicili un menú complert i equilibrat per a persones majors que per la seua situació no se’l poden fer. Des de Compromís, el que pretenem es ampliar el número de persones majors que poden demanar aquest servei, i a més, oferir la possibilitat d’accedir a aquest servei de menjar a casa a persones amb discapacitat”.

La coordinadora de Benestar Social de Compromís acaba dient, “el que ens importa són les persones i saben el tracte que hi ha que donar, personalitzat i humà. Buscant les solucions més adients a les necessitats que tenen per a que no estiguen desemparades” .

Vinaròs, 13 d’abril de 2015

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *