Les VIII Jornades de Cuina del Llagostí de Vinaròs i la VI Llagostí Tapa Tour centren l’oferta gastronòmica local

Menús i originals tapes amb el llagostí de Vinaròs com a protagonista
Vinaròs, 10/07/15
El llagostí de Vinaròs es converteix en l’estrella, més si és possible, de l’oferta gastronòmica de la localitat durant les pròximes setmanes. Avui s’han presentat les VIII Jornades de Cuina del Llagostí de Vinaròs i la VI Llagostí Tapa Tour, que es prolongaran fins al 9 d’agost.
En el cas de les jornades, participen onze restaurants que ens ofereixen diferents menús on el llagostí és present, tant com als des dels aperitius, els entrants i els plats principals. Trobemp propostes molt innovadores i que podríem considerar dins de les noves tendències culinàries però també preparacions habituals dels llagostins, sense oblidar plats mariners i arrossos on els llagostins també donen un toc especial. Els menús oscil·len entre els 30 i els 35 euros, un preu molt competitiu, tenint en compte la qualitat d’un marisc com és el llagostí.
El regidor de Turisme, Domènec Fontanet, destacava que “la nostra Regidoria té en la gastronomia un dels seus eixos promocionals, com ho demostra la nostra participació al Club de producte Turisme Gastronòmic i plataformes com Saborea España” i insistia que “aquestes jornades compten, a més, amb un atractiu afegit: el llagostí, el nostre producte estrella, es converteix en l’absolut protagonista i sabem que això genera un interès notable, com s’ha comprovat en edicions anteriors “.
D’altra banda, són tretze els establiments que participen en la VI Llagostí Tapa Tour, amb propostes molt originals i presentades com a autèntics plats de xicotet format on els llagostins mariden amb productes molt diversos. El funcionament d’aquesta Tapa Tour és com el d’anteriors edicions: es tracta de fer la ruta, visitant un mínim de cinc establiments i votar la que més haja agradat. En tots els establiments, les tapes, que se serveixen amb beguda, tenen un preu de cinc euros. Les votacions es realitzen emplenant les pàgines centrals del fullet informatiu i dipositant el vot en una urna en una Tourist Info o en el mateix establiment. Tots aquells que participen entraran en el sorteig de lots de xocolates Crec; lots de formatges de Catí; lots de conserves artesanes Coarvi; visita i tast de vi al celler Magnanimus de Vilafamés; el llibre La Cuina del Mercat de Vinaròs; tractaments de bellesa de luxe al centre d’estètica Beauté; lots de rutes Vinaròs Llépol, degustacions de tapes per a dues persones en un dels establiments participants i un cap de setmana per a dues persones a Vinaròs, a l’hotel RH Vinaròs Platja en règim d’allotjament i esmorzar.
En el material que ja està disponible a la Tourist Info, i també al web de Turisme Vinaròs www.turisme.vinaros.es, es pot trobar tots els menús complets i llistat de tapes, així com les adreces i telèfons dels restaurants participants en ambdues iniciatives.
Fontanet finalitzava agraint “el sector de la restauració local la seua implicació i il·lusió, sempre disposats a participar en aquestes iniciatives de dinamització gastronòmica, que reforcen Vinaròs com una destinació gastronòmica de primer nivell” i animant “als veïns de Vinaròs i comarca i a tots els que ens visiten a sortir al carrer i aprofitar el dinamisme de les nostres iniciatives gastronòmiques i la qualitat del nostre llagostí”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *