Les festes d’enguany

Mirella Extrem (Article al Diariet 6/07/19).

Enguany, les festes de Sant Joan i Sant Pere 2019 les he analitzat des de dos perspectives diferents; com a ciutadana i com a membre del Consell de Festes. I és per això que envio aquestes línies amb el propòsit d’analitzar-les sense ànim d’ofendre ningú. Les puc definir com molt participatives però també han sigut caòtiques. I el motiu principal és la gran abundància d’errors al llibret de festes i les queixes que ens ha fet arribar la ciutadania.

Tot i que la programació destacava fa uns dies a la premsa provincial per comptar amb més de 100 actes, des del col·lectiu de Compromís per Vinaròs va avisar fa uns dies per les xarxes socials dels errors presents. I és que el segon dia de festes (22) vam presenciar fins quatre errors en diferents actes; el nom d’una entitat mal escrit, dos horaris i una ubicació errònia i un acte que apareixia en un altre dia.

Ha hagut famílies que s’han queixat per la falta de difusió per part de l’Ajuntament i les seues xarxes dels canvis en la programació en hores, llocs i dates. Altres queixes són d’assistir a actes amb “entrada gratuïta” i descobrir in situ que requerien d’entrada en paper prèvia o que l’entrada superava l’aforament legal de l’espai (el cas de l’Auditori) . Per conseqüència, surten perjudicades tant les entitats encarregades dels actes per no rebre la participació ciutadana esperada i alhora les famílies i infants assistents als actes que ja no podien gaudir.

I què dir de la falta de banys portàtils a la carpa de la platja? On la mar alguns dies per la nit té més orina que sal… O del ja conegut botelló de darrere l’Envelat i la brutícia llançada al mar? Entenc que hi ha fets responsabilitat de l’Ajuntament, però la brutícia també és un factor a tindre en compte per la ciutadania i això en gran part està sols en les nostres mans.