Mirada al passat, present i futur.

Paula Cerdà (Article del Diariet 12/07/2019).

Aquest principi de legislatura estic veient Vinaròs amb uns altres ulls. La nostra ciutat és molt més que el “rovellet d’un ou” quan parlem d’ubicació i clima. I és que el nostre Vinaròs és un diamant en brut que podem polir molt més a dia d’avui.

El fet que les obres a la Cotxera de Batet hagen tret a la llum noves troballes arqueològiques dóna una nova oportunitat al consistori vinarossenc pel que fa a com va ser la nostra ciutat en els seus primers segles de vida. Recordo quan van fer les obres de remodelació de la plaça de l’ajuntament i, com finalment, van tornar a ocultar aquelles troballes que la gent de carrer ens arrimàvem a vore. T’obria la imaginació pensar de joveneta que allí baix havien viscut ja vinarossencs.

Per aquest motiu, des de Compromís per Vinaròs pensem que l’equip de govern hauria d’estudiar totes les mesures possibles per a posar en valor totes les troballes fetes al Corral de Batet amb el propòsit de potencialitzar aquest nou referent patrimonial. I no sols pel valor històric que tenen, sinó també per ubicar-se tan prop de la mar. D’aquesta forma, Vinaròs en època turística ampliaria l’oferta de referents a visitar i ampliaria els recursos per a que tota la ciutadania conegués més sobre la vida de la seua ciutat. Hem de tindre en compte que en dies on l’oratge no acompanya el bon temps, hem d’oferir alternatives a la platja als visitants més enllà de les propostes comercials i de restauració que tenim.

Per tot aquest conjunt de motius, des de Compromís pe Vinaròs animem a que s’exploren totes les vies possibles per a preservar les restes arqueològiques que enriqueixen el nostre patrimoni i, conseqüentment, ampliar els coneixements que tenim de la nostra ciutat. I és que la història de Vinaròs encara l’estem construint entre totes i tots i per aquest motiu no podem permetre’ns tornar a deixar amagades les petjades dels primers vinarossencs baix els nostres peus.