Mira per damunt.

Mirella Extrem (Article del Diariet 20/07/19).

Fa menys de 3 mesos que vam viure les eleccions autonòmiques i locals. Alguns polítics elegits continuen treballant en el mateix camp al de la legislatura anterior però, altres s’incorporen per primera vegada o canvien de regidoria. La nota més destacable són totes les novetats que s’han publicat des de l’equip de govern en aquestes últimes setmanes amb projectes, reconeixements o subvencions a favor de Vinaròs però que han aparegut com si res; la construcció de la residència de la 3ª edat, la renovació del reconeixement Qualitur, diners per a millorar la transparència de la web de l’ajuntament… (transparència amb els diners; que el pacte del nou govern no cal que el conega la resta de la ciutadania).

Però no cal explicar a la ciutadania qui ha fet la feina; sols qui rep els mèrits. Perquè en realitat aquest tipus de projectes impliquen tràmits administratius que engloben tant el personal del nostre ajuntament com més tècnics i treballadors de les pròpies conselleries. Per tant, no és just donar el mèrit a qui rep el resultat sense visibilitzar aquells que s’ho han treballat. Imagina’t al revés; si no s’hagués aconseguit res dels exemples anteriors o no apareixeria res per premsa o potser criticarien la seua pèrdua.

Siguem clars: Vinaròs tindrà finalment una residència de la 3ª edat amb places públiques gràcies a la intervenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, gestionada per Mónica Oltra. I aquesta serà realitat perquè dita Conselleria va intervindre en el projecte per a que pogués construir i disposar de més places públiques. La gent major amb menys recursos també es mereix tindre accés a la residència i la conselleria d’Oltra serà qui li ho subvencionarà. És un fet innegable per a poder disfrutar de l’última etapa de la vida en dignitat i per a facilitar la vida d’aquelles famílies amb càrregues familiars.

Des de Compromís per Vinaròs ens dol que es tergiverse la informació de les diferents àrees que han participat en les millores que rep Vinaròs. Són fets que milloren la vida dels vinarossencs, sí. Per això cal mirar també “per damunt”, més enllà del nostre ajuntament, per conèixer qui treballa realment per les persones.

 

Mirella Extrem.