Camins. Mirella Extrem

Camins

Mirella Extrem (Article publicat al Diariet 03/08/2019).

Aquesta setmana a la premsa hem llegit una notícia sobre la futura intervenció en tres camins rurals del nostre terme. Tres camins (Ratlla del Terme, Egües i Cabanils) que s’afegeixen a la llarga llista de camins rurals afectats fa més de 9 mesos per les pluges devastadores d’octubre del 2018.

Si retrocedim a aquell temporal, ens adonarem que també va haver moltíssims altres camins que van acabar molt afectats i que a dia d’avui continuen esperant reparacions: el camí de la Barbiguera paral·lel a la N-238, el camí Canareus, el camí vell d’Alcanar,
el camí del Triador, etc. És molt estrany que en aquell moment el regidor d’Obres i Serveis (l’actual alcalde) no va expressar la necessitat d’actuar en reparar aquells camins malmesos però en altres sí (camí de la Creu o camí Fondo).

La qüestió és que volen gastar 35000€ per a instal·lar reg asfàltic a 3 camins. I la resta de camins del terme, què? No paguen els propietaris la contribució i impostos per a que se’ls repare? No cal facilitar l’accés a les finques tant de propietaris o dels camions que hauran d’accedir per a recollir d’aquí uns mesos la taronja? Nosaltres sí teníem en compte aquesta prioritat amb un Pla de reparació d’aquests camins i on volíem invertir 800.000€ durant 4 anys…

I què dir de l’estat en el qual es troben a dia d’avui els pilars del pont de l’AP-7…
Pareix un problema poc important ja que sols Compromís per Vinaròs ha estat
traslladant al Senat per mitjà del company Jordi Navarrete. És un problema que s’està allargant dels del 2016 i que, tot i els anys i 9 mesos després de les pluges, continua igual. Fins i tot la Federació d’Associacions de veïns de les Terres de l’Ebre ho va
arribar a denunciar. Però a Vinaròs, poques entitats més s’hi ha preocupat. Haurem d’esperar a que tornen les riuades i la gota freda per a denunciar més desperfectes?

Ens trobem a principis d’agost, a pocs mesos que tornen a haver pluges (les esperem, perquè amb el canvi climàtic s’allarga cada cop més l’estiu i tenim la “sort” de rebre sempre alguna gota freda). Encara queda un poc de marge per a actuar des del consistori en els diferents camins rurals comentats. Aconseguirem que l’equip de govern fase, com a mínim, alguna intervenció o tasques de prevenció davant les futures pluges? Continuarà…

 

Arxivat en: Article de premsa, Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *