Des de la sectorial Dones amb Compromís de Vinaròs volem donar a conèixer la convocatòria que hi ha per tot el territori valencià per a la vesprada-nit del proper divendres 20 de setembre; la Nit Violeta. L’acció és simbòlica i consisteix en alumbrar des de casa amb llum violeta utilitzant els mitjans que puga cadascuna;

  • Tapant les bombetes amb paper morat que clarege.
  • Fent fanalets reutilitzant botelles de plàstic i llums Led.

L’objectiu és mostrar l’estat d’emergència feminista en el qual es troba la ciutadania en l’actualitat. Durant els passats mesos d’estiu hem rebut informacions diverses i contínues de diferents agressions cap a dones tant en assassinats com violència de gènere, paricidis, contínues violacions individuals com grupals, etc. És per això que no podem esperar a novembre per a mostrar com el llistat de dones mortes augmenta desmesuradament (com amb l’últim assassinat de 3 dones d’una mateixa família en mans del mateix home).

A la nostra província, l’acció està convocada per la Xarxa pels bons tractes de Castelló juntament amb l’Aliança pel clima Castelló i l’Assemblea 8M Castelló, a més de diversos sindicats i col·lectius feministes del territori valencià. Des de Vinaròs, el col·lectiu de Dones amb Compromís ho recolzem.

La ciutadania ha de plantar-se davant la violència de gènere. Per això el 20 de setembre mostrem totes i tots que ja hi ha prou des de casa o participant a la concentració i posterior manifestació que haurà a Castelló de la Plana a les 20 hores a la plaça Major.