Seguim treballant per Vinaròs

Mirella Extrem (Article publicat el 21/09/19)

Potser alguns hauran trobat a faltar la nostra presencia en les últimes publicacions d’aquest setmanari, però venim amb les piles carregades. Mentre altres partits s’aprofiten per a fer que la rumorologia vaja fent feina dient que estem al govern (quan ni ho hem fet públic ni encara menys decidit), aquesta coalició local no ha descansat durant l’estiu i els fets ho demostren.

Fa unes setmanes vam estar a peu de carrer recollint material escolar i d’higiene personal per a les famílies que continuen passant dificultats econòmiques. I per a tots és sabut que la tornada a l’escola és una despesa que s’ha reduït a les escoles públiques gràcies al projecte Xarxa Llibres, impulsat pel nostre conseller Vicent Marzà. L’AMPA del CEE Baix Maestrat ha sigut l’entitat destinatària i tan de bo els propers anys poguem continuar desenvolupant aquesta iniciativa i fer arribar a més famílies les aportacions de la ciutadania. I encara hi ha més.

No sols hem estat traslladant les veus i peticions dels veïns als plenaris ja o que hem donat suport i difusió de l’acció la Nit Violeta de la Xarxa pels bons tractes de Castelló i de la Plataforma Emergencia Feminista d’Alacant, sinó que els integrants afiliats de Compromís per Vinaròs hem elegit els nous càrrecs de l’executiva local també. I el resultat és un grup nombrós i amb ganes de continuar treballant per Vinaròs.

I dic continuar perquè no hem deixat de fer-ho. Estem al peu del canó, treballant per resoldre les problemàtiques que tenim els vinarossencs i el territori valencià com, per exemple, negar-nos a complir la petició del govern central a fer retallades en despesa pública (sí, el govern socialista volia forçar-nos però Compromís s’hi ha negat rotundament), demanar el finançament just que mereix el territori o que ens paguen tots els milers d’euros que hi ha pendents des de Madrid (perquè PSOE d’aquí no està forçant ni exigint-los res). Tampoc podem oblidar-nos de la problemàtica amb la taronja d’aquí; el govern a Madrid diu NO a activar la clàusula de salvaguarda al nostre senador Carles Mulet quan torna a defendre el tema al Senat i que ni tan sols s’investigarà la seua activació…

Així que, entre que el govern socialista està passant d’ajudar i resoldre els problemes del camp valencià (i que s’incrementaran per l’aprovació del tractat MERCOSUR) i que la regidora d’agricultura vinarossenca no defèn la nostra taronja (com es demostra a les declaracions que va fer a l’entrevista del passat juliol al mitjà VinaròsNews), Compromís és l’únic partit que trasllada i lluita per les problemàtiques que tenim aquí als organismes nacionals i que fa front a les retallades imposades i deutes pel govern socialista.