Crònica de l’acte de campanya de Jordi Navarrete i Marta Sorlí a Vinaròs

Ahir dia 3 d’octubre, Vinaròs va ser testimoni d’un debat previ a les eleccions del 10N on van participar els candidats de Més Compromís a la circumscripció de Castelló. Com a candidat nº1 al Senat va assistir el company Jordi Navarrete Pla mentre que Marta Sorlí va assistir-hi com a candidata nº1 al Congrés. Els assistents també van gaudir de la participació de Mònica Àlvaro, diputada a les Corts Valencianes per Compromís i que forma part de la comissió de política social, treball i polítiques d’igualtat.

L’acte va ser presentat per la nostra regidora Paula Cerdà, qui va moderar el debat on van participar diferents assistents entre el públic preguntant i fent aportacions sobre aspectes a canviar com, per exemple, la gestió de l’assegurança a les vetlladores i treballadores de la llar (cotitzen al grup mínim per a tindre la pensió mínima i després no tenen dret a atur, o la despesa econòmica en impostos que ha de fer el pagador respecte als diners que paga per assegurar la treballadora).

L’anàlisi sobre la situació laboral de les dones respecte els homes ha sigut un dels principals temes que ha tractat Àlvaro, ja que va recordar que encara hi ha grups de treball majoritàriament femení que no tenen regulació (com les Kely’s) o que l’escletxa salarial entre homes i dones ha crescut en l’últim any i que a partir d’aquest mes, les dones al territori estan treballant gratis.  Destaca de la seua intervenció la tasca que han anat realitzant sobre feminisme a les Corts Valencianes, ja que ella esta legislatura forma part de la comissió d’igualtat i també altres mesures que estan a punt d’aprovar com, per exemple, la llei d’igualtat o la llei valenciana que regularà la ubicació de les cases d’apostes respecte la situació dels centres educatius.

Sorlí, qui ha sigut en els últims anys diputada al Congrés per Castelló, va recordar que la paralització del govern ha bloquejat l’avanç de moltes mesures aprovades per unanimitat que estaven iniciades i tot el procés realitzat per a poder aprovar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, quins continguts formen part d’aquest i què va quedar pendent de treballar per a la següent legislatura. La inclusió de la formació entre els jutges sobre la visió feminista és un dels punts que més ha destacat Sorlí a conseqüència de la recent resolució judicial sobre la manada de Manresa (on la menor de 14 anys inconscient i drogada va ser violada per 5 joves i han estat condemnats sols per abús), juntament amb la reforma de la visió d’igualtat a nivell econòmic i social, on moltes dones continuen allargant la seua jornada laboral després del treball amb la feina de casa.

Per part del candidat Navarrete,  el punt incident que ha fet ha sigut com poden els polítics afavorir un canvi per a facilitar la integració en el món de la política les dones. Tanmateix,  va recordar la necessitat de modificar el sistema de votació per al Senat i quin paper ha jugat la seua presència en els últims quatre anys. Cal recordar que Navarrete va ser qui finalment va aconseguir la creació de l’oficina del DNI a Vinaròs, qui ha estat preguntant de forma recurrent pel Castor o per altres problemàtiques de la província de Castelló al Senat.

Des d’aquestes línies donem tot el nostre suport a ambdós candidats i encoratgem la població per a que els vote el proper diumenge 10N per a que tornen a ser la veu de la província de Castelló i del Baix Maestrat a les institucions. Perquè els dos són èxit en realitzar #PolíticaÚtil.

Arxivat en: Feminisme i igualtat social, General, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *