Drets i sants. Mirella Extrem.

Drets i sants

*Article publicat al Diariet (23/11/19)

Vinaròs reprèn la normalitat després d’una setmana d’anàlisi polític pels pactes per al govern central. Pareix que el bloc progressista té possibilitats de governar (com fa sis mesos) però recau la possibilitat a la resta de grups; i des de Compromís tornarem a negociar el nostre sí a canvi del finançament just que portem reclamant des de fa tants anys. Aquests diners que ens deuen tenen tantes possibles usos però un mateix destinatari: la millora dels serveis i vida de la societat. I, d’entre els usos que podríem donar-li, s’inclou la feina del consistori per vetllar com vol que siga la ciutadania del futur.

Sí; els vinarossencs anem d’una festa a una altra durant l’any. Aquests dies toca debatre’s entre lluita feminista (pel dia de la no violència cap a les dones) i la memorable festa de Santa Caterina (que, avui en dia és igualitària entre xiquets i xiquetes vinarossencs). Dates assenyalades, celebrades cada una per la seua banda. I, des de Compromís per Vinaròs ens preguntem; no és igual d’important “celebrar” el 20 de novembre, dia dels drets de la infància?

La clau no és un altre dia més de festa; és que l’ajuntament com a institució educativa expose a la ciutadania vinarossenca més jove els drets i deures que té des del moment que naix. I també que complisca amb la funció educativa que té com a context on es desenvolupa cada nen. Perquè, com diu un proverbi africà, “per a educar a un nen fa falta la tribu sencera”. I el nostre “magnífic” ajuntament any rere any torna a desfer-se d’aquesta obligació.

Poca coherència té que no es faça el passatge del terror del Casal Jove per a reconvertir-lo en un espai on ser més que un usuari puntual quan, alhora d’aprofitar per a mostrar totes les possibilitats que té un infant, no es comence exposant els drets que té per a ser un habitant amb ple poder de participació. Però serà que l’equip de govern prefereix vore com els ciutadans més joves no saben els seus drets per a evitar que s’apoderen i puguen reclamar-li l’espai i poder que els pertoca.

Mirella Extrem.

Arxivat en: Article de premsa, Feminisme i igualtat social, Festes, Festes, Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *