Visita de Joan Piquer per a presentar el segellat de l’abocador de Vinaròs.

El company Joan Piquer, Director General de Qualitat i Educació ha realitzat una roda de premsa a l’Ajuntament de Vinaròs sobre el segellat definitiu de l’antic abocador situat darrere l’ermita. Durant aquesta ha estat acompanyat per l’alcalde i l’actual regidor de Transició Ecològica.

L’abocador, que va ser el punt de gestió de residus domèstics a la nostra població, serà finalment segellat gràcies a les gestions realitzades durant l’última legislatura per l’anterior regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner i la implicació de la Generalitat Valenciana. El procés ha estat més llarg de l’esperat a conseqüència dels diferents canvis de normatives haguts als anys 2016-17 de l’administració pública.

Finalment, l’obra ha estat ja licitada amb un pressupost de 2,5 milions d’euros. Està integrada dins del Pla Integral de Residus de la GVA que, segons Piquer, suposa un dret de la ciutadania el seu tancament. La fase actual en la qual es troba és d’adjudicació, que tindrà una durada prevista d’entre 4-5 mesos segons Piquer i després 11 mesos d’obra en dies hàbils. En total s’han presentat 10 projectes els quals han de ser avaluats per la taula de contractació ja creada i que està integrada per funcionaris de la GVA.

El segellament implica una sèrie de procediments que van acord al Real Decret de Sellat d’Abocadors i la normativa europea i que Piquer ha explicat amb detall i amb imatges exemplificadores com les diferents capes i materials que cobriran l’abocador, el sistema de captació de fluvials i el de desgasificació, els piezòmetres per a bombejar els líquids a l’exterior, etc.

Per a finalitzar l’obra, es disposarà compost i una geomalla per a evitar l’erosió i sobre la qual es farà una plantació amb plantes autòctones per damunt. També es plantaran xiprers al perímetre que l’envolta per a integrar mediambientalment les restes de l’abocador, tot i que es vallarà el recinte.

 

Arxivat en: Comarcal, Compromís a la GVA, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *