*Article publicat al Diariet (publicat el 15/02/2020).

Vinaròs ja està de ple en la celebració del Carnaval. Fa goig vore el comboi a tota la població on ciutadania i establiments anem tots a una en pro daquesta festivitat que any rere any va sent més gran. I es fa gran tant per a bé (oci, festa, projecció de la ciutat…) com per a mal (augment de la brutícia al carrer, alguns robatoris de mòbils com els daquest últim cap de setmana a la primera nit de festa carnavalera, etc.).

Però, abans d’iniciar-se en la setmana de festa grossa, cal continuar posant els peus a terra. Al nostre territori tenim moltes batalles obertes i totes a mitges. Per exemple, la setmana passada va aprovar-se el pressupost per a l’any 2020 que no solucionarà totes les mancances presents a la nostra població. Continuarem parlant del tema les properes setmanes però, per a què serveix que l’equip de govern diga que és el pressupost més alt de l’Ajuntament quan la documentació facilitada ha estat en poc temps de marge?

Un altre problema que estem obviant molts és el referent a les temperatures d’este inici de mes, les quals són totalment atípiques a les que hem viscut anys enrere. Necessitem més proves per a actuar contra el canvi climàtic? Com a mínim, el toc datenció donat per la nostra regidora Paula Cerdà pel tema de les botelles de vidre regalades ha fet que ara sí apareguen la meitat de botelles dels regidors al plenari…

Però la problemàtica més preocupant és la falta de preocupació de l’equip de govern per la situació de l’agricultura actualment i que tant afecta també al nostre terme. S’ha vist alguna notícia o avís des de l’Ajuntament sobre la manifestació que ha hagut a València? I la Plataforma per a la dignitat del llaurador de la nostra comarca, tot i ser impulsada per l’anterior regidor d’agricultura de Vinaròs, ja ha passat a la història?

La realitat és que per moltes ganes de festa que tinguem, aquells que estem implicats per millorar la nostra terreta hem de continuar tenint els peus al terra. Perquè no podem evadir les necessitats i dificultats que continuem tenint o que altres no posen tant interès per solucionar. Perquè pareix que se’ns oblida que, a banda de les indústries i economia en general, el camp i la mar són les que àrees bàsiques i primàries que continuen donant-nos menjar.

Mirella Extrem.