*Article publicat al Diariet (04/04/2020).

El confinament continua però les dades oficials, tot i que continuen comptabilitzant les morts de moltes persones per tot el país, comencen a mostrar una baixada dels contagis. Així que cal agrair a totes les persones que esteu quedant-vos a casa i també a totes aquelles que continuen treballant lluitant contra aquest virus i els que ho feu pel benestar de la resta de població; caixeres, transportistes, etc.

La situació econòmica del nostre territori està en estat crític a dia d’avui. Mentre que els representats a Europa no han decidit encara com ajudar-nos, al territori valencià ja s’han publicat ajudes cap a una gran part dels afectats d’aquesta crisi; els treballadors autònoms que van haver de tancar els seus negocis quan se va decretar l’estat d’alarma. Aquestes són unes altres ajudes a les creades pel govern estatal.

L’àrea de LABORA, la qual està dirigida pel nostre company Enric Nomdedéu, és l’encarregada de tramitar les ajudes per a aquelles persones que han hagut de tancar o per a aquelles que han tingut una reducció dels ingressos. Els imports són de 1.500€ per als negocis tancats i ajudes de 750€ per a qui ha patit pèrdues. També s’han establert bonificacions per als autònoms de la Comunitat Valenciana que tenien préstecs amb l’Institut Valencià de Finances i l’opció de concedir nous crèdits sense interès o amb un interès inferior al del mercat.

A més a més, des de la Generalitat Valenciana, s’ha acordat l’ampliació d’un mes (un cop acabe la vigència de l’estat d’alarma) dels terminis per a presentar i pagar impostos diversos com són els Tributs sobre el joc, Transmissions patrimonials i Actes jurídics documentats o els de Successions i Donacions. I per últim, i no menys important, l’autoliquidació de Transmissions patrimonials i Actes jurídics documentats no és obligatori presentar-la per a obtindre la deducció per lloguer a la declaració de la renda per arrendament de l’habitatge habitual.

Aquestes són algunes de les accions iniciades per a continuar donant suport a la ciutadania. Perquè són moments durs per a totes i tots i l’administració ha de donar-nos ajudes i recolzament. Esperem que tot això acabe ràpid per a tornar a donar vida al nostre “trosset de cel”.