Durant les passades publicacions, des de Compromís per Vinaròs hem insistit a donar a conèixer diferents ajudes que el govern valencià ha anat publicant per a combatre les dificultats de totes aquelles persones a qui els està afectant la crisi per la Covid-19. Entenem que són moments durs i per això estem posant a l’abast la informació que tenim per a que arribe a totes i tots els que necessiteu ajuda. Aquesta última setmana s’ha confirmat la publicació d’ajudes econòmiques per als afectats per ERTO.

Es tracta d’una partida econòmica de 33 milions d’euros en ajudes complementàries que es sol·licitaran mitjançant LABORA per a aquelles persones que han patit un ERTO (150€ d’ajuda a banda de la percepció que tinguen) segons la base de cotització, prioritzant aquells que tinguen una cotització inferior. Les altres ajudes són per a aquells treballadors que han sol·licitat la reducció de jornada per a cuidar de familiars, els quals rebran una quantitat variable segons la reducció feta. Si és entre el 50%-60% de reducció rebran 300€. Si és entre el 61%-80%, 450€ d’ajuda i, en cas de ser entre el 81% i el 100% rebran 600€. Perquè el sector femení ho patirà; a banda de cobrar menys per l’escletxa salarial, moltes dones hauran de renunciar per a cuidar als familiars malalts.

Per ara, l’administració valenciana està tenint en compte tant a treballadors com a empresaris autònoms per l’afectació directa sobre l’economia local i estatal. També s’han aprovat mesures respecte l’atenció de la població depenent com, per exemple, a Vinaròs la Conselleria d’Inclusió i Polítiques Socials, encapçalada per Mónica Oltra, ha destinat 61.049€ per a benestar social.

Però no podem oblidar-nos d’un altre sector que també està patint molt; els infants i joves. Són l’exemple de persistir quedant-nos a casa tot i la necessitat de fer vida fora de casa. Infants que aprenen en societat i adolescents que no poden estar amb els seus iguals. A ells també se’ls ha d’admirar i aplaudir per resistir com ho fan tants adults.