*Article publicat al Diariet (25/04/2020).

El diumenge dia 19 es va declarar dol oficial en tota la Comunitat Valenciana com a mostra de respecte, condol i reconeixement per les persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19. També a ficar les banderes a mitja asta; a l’Ajuntament de Vinaròs, fa dues setmanes que ja es van ficar. I convocar tres minuts de silenci eixint als bacons per a recordar a les víctimes d’aquesta pandèmia i honrar la seua memòria. Des de Compromís per Vinaròs ens vam sumar aquesta convocatòria per donar suport a totes les famílies que desgraciadament han perdut un ser estimat.

A Vinaròs l’equip de govern va proposar que tots els portaveus dels partits polítics anaren a les escales de l’ajuntament fer tres minuts de silenci. Bé, com a portaveu i consensuat amb el partit polític al qual represente, vam decidir no anar i fer-ho des dels balcons de casa com la resta de vinarossenques i vinarossencs. Hi ha un Real Decret pel qual es va declarar estat d’alarma i en cap moment es permet sortir de casa per a fer-se una foto. És una irresponsabilitat i una falta de coherència; estem dient a la ciutadania que es quede en casa i, si no és per causa justificada, es procedeix a posar la sanció oportuna. És irònic que pel fet de ser regidor, sí que pots saltar-te el confinament però els familiars de les víctimes ni tan sols poden anar a l’enterro per acomiadar-se d’ells. Fins on hem arribat!! Hem de donar exemple, no motivar a la ciutadania a saltar-se el confinament. La utilització de la mort com a rèdit polític és lamentable. A més a més, després d’aquests tres minuts de silenci, es va decidir fer una “reunió extraordinària” quan en cap moment es va convocar per part de l’alcaldia, tot el contrari, només es va comunicar l’assistència a la dita convocatòria. Creiem que aquesta decisió es va prendre en aquell moment per tindre una excusa per haver-se saltat el confinament. Lamentem la falta de transparència i esperem que aquesta actitud no es torne a repetir.

Des d’aquestes línies m’agradaria donar les gràcies a totes les persones que estan al peu del canó, donant el millor d’ells, per fer front aquesta pandèmia que tots junts superarem amb èxit. Són moments molt durs, però hem d’estar units més que mai i ser responsables. Per això si vols ajudar, #QUEDATACASA