El Ministeri de Sanitat va confirmar divendres vesprada que l’àrea d’afluència de l’hospital de Vinaròs ha estat l’única zona de tota la província de Castelló en passar a la fase 1 de tornada a la realitat. La notícia no sols afecta a Vinaròs, sinó també a la resta de poblacions que tenen assignat el nostre hospital comarcal com a hospital de referència, com són les del Baix Maestrat i quasi totes les poblacions Els Ports (llegeix aquí quines s’han quedat en fase 0).

Entre l’argumentari exposat durant la compareixença del doctor Fernando Simón no es van explicar els criteris utilitzats per a prendre aquesta decisió excloent gran part del territori castellonenc i valencià.

Avui dissabte s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat l’ordre que regula totes les activitats permeses durant la fase 1, la qual comença el dilluns 11. Algunes a destacar són la possibilitat de viatjar dins el mateix cotxe fins 9 membres de la mateixa unitat familiar o el fet de poder traslladar-se a altres localitats de la mateixa àrea sanitària. Altres, com l’obertura de biblioteques o d’instal·lacions esportives a l’aire lliure, estan permeses complint certs requisits però que no es sap si estaran operatius a Vinaròs per falta d’informació i confirmació per part de l’equip de govern. Però, entre altres que són importants per tal de reactivar part de l’economia local com són els comerços i l’hosteleria i restauració, les hem resumit en les següents imatges per a facilitar l’accés a la informació a la ciutadania.

L’estat de la fase 1 té una durada de 14 dies i, per tant, encara que la propera setmana es continuen incorporant noves àrees del territori a la fase 1, Vinaròs i voltants haurem d’esperar fins el dia 22 per a conèixer si continuem avançant en la tornada a la realitat o si esperem uns dies més. Així que continua estant a les nostres mans poder tornar a la nova normalitat sempre que mantinguem una correcta higiene de mans i respectem les mesures de distanciament social. Entre tota la ciutadania ho aconseguirem.