Este matí, i de forma urgent, l’alcalde de Vinaròs ha convocat per petició dels grups de l’oposició una junta de portaveus on tractar la decisió comunicada per la consellera Ana Barceló ahir dimecres pels mitjans de comunicació.

Des de Compromís per Vinaròs no entenem la decisió de no sol·licitar el canvi a fase 2 per departaments sanitaris, tal i com es va fer en la sol·licitud de la fase 1, i que haguem d’esperar a que milloren els resultats de la resta de la província i territori valencià per a passar tota la ciutadania a la vegada.

Les característiques poblacionals de l’àrea de salut de Vinaròs no es corresponen amb la realitat d’altres zones amb major concentració demogràfica. A més, els casos de nous positius detectats han augmentat de forma molt reduïda a esta zona i els motius pels quals s’ha decidit no sol·licitar el pas per departaments s’han obviat.

Per a la nostra ciutat, passar a la fase 2 suposa una oportunitat per als veïns i veïnes amb negocis que continuen tancats (hosteleria, tendes amb gran superfície, etc), ja que possibilita obrir-los per a compensar les pèrdues econòmiques generades com a conseqüència de la Covid-19.

Accedeix a la lectura del comunicat complet fent clic aquí.