*Article publicat al Diariet (11-07-2020).

Juny acaba amb la vivència d’unes festes atípiques, l’inici de l’estiu amb condicions de seguretat a seguir, la convivència amb la “nova normalitat”, l’arribada de turistes en comptagotes i treballadors que a dia d’avui encara no s’han incorporat al seu lloc de treball. Però els propers mesos pareix que es presenten amb un poc més d’interès en benefici tant per a la gent d’aquí com per als que puguen vindre de fora. 

Sí, fem referència a la programació teatral per als propers mesos que, gràcies a l’aportació feta per part de la Conselleria de Cultura dirigida pel company Vicent Marzà, es podrà gaudir a la plaça de bous amb l’escenari i cadires pagades per tota la població. Si el mateix interès en presentar el projecte cultural l’hagueren tingut en vigilar i atendre la necessitat de la persona que ha estat dormint durant el mes de juny a la Cotxera de Batet, la promoció de la nostra ciutat hagués sigut d’atendre les necessitats de la població en compte de mostrar un passotisme cap a la inversió i restauració d’aquest edifici històric que no són quatre duros. 

En canvi, quan se situa la ciutadania en el centre de la intervenció política es demostra com es treballa amb més fets com els que hem anat coneixent en les últimes setmanes. El conseller Marzà, que també és qui dirigeix la Conselleria d’Educació, ha destinat 52.476€ per a activitats extraescolars per als infants i joves de Vinaròs (des d’infantil fins estudiants de Batxillerat i FP) que poden començar a realitzar-se des de juliol fins el curs 2020/21. Però d’això de com s’utilitzaran estos diners tampoc es sap res. El conseller Marzà també ha sigut qui ha autoritzat el nou cicle formatiu al IES Leopoldo Querol, que a partir del tràmit fet des del centre per a sol·licitar-ho rebran els recursos necessaris per a ofertar-lo el pròxim curs. I, un altra alegria que ens ha donat el conseller és la inclusió del CEIP Assumpció dins del Pla Edificant amb un pressupost de 636.000€ per a la seua rehabilitació. Amb aquesta nova escola dins del Pla Edificant, Vinaròs té el recolzament econòmic necessari per a anar adequant els centres educatius, com ja ocorre amb el CEIP Sant Sebastià i l’IES José Vilaplana (ambdós pendents de les actuacions) o el futur CEIP Jaume I. 

Cinc anys fa ara del canvi de govern i cinc que Vicent Marzà està de conseller. I amb gent com ell al capdavant de l’administració pública hem aconseguit una gran inversió que beneficiarà (un cop s’hagen realitzat les obres) a totes i tots els vinarossencs.