La regidora Paula Cerdà planteja aquesta opció com a mesura complementària a les publicades amb anterioritat però que requereixen control.

La situació arran la crisi de la Covid-19 suposa un cop important social a la localitat, la qual ha tornat a tindre casos positius en les darreres setmanes. Per aquest motiu, el col·lectiu de Compromís per Vinaròs en nom de la seua regidora, Paula Cerdà, reclama públicament més implicació per part de l’equip de govern i els cossos de seguretat per a controlar el compliment de les mesures  .

Cerdà recorda que les mesures sobre l’ús i accés a la costa vinarossenca van publicar-se a finals de maig amb l’objectiu d’informar i previndre a la ciutadania vinarossenca. En canvi, amb l’arribada de turistes d’altres poblacions i països, s’observa molta desinformació al públic nouvingut, fet que posa en perill la seguretat de totes i tots els usuaris de les platges i cales.

“Qualsevol persona d’ací que vinga a la platja ja para compte d’on s’instal·la per a deixar l’espai mínim establert de 2 metres. Però, per a molta gent de fora, l’espai que se deixa s’interpreta com un lloc on posar-se, sense tindre en compte que hem de respectar entre tots una certa distància de seguretat”, expressa Cerdà. La regidora fa referència a diferents mesures anunciades sobre la delimitació de la platja del Fortí en zones acotades i amb accessos concrets amb l’objectiu de controlar l’aforament d’aquest espai que no s’han realitzat. 

Tanmateix, la regidora sol·licita més vigilància policial tot i la presència dels informadors turístics, els quals tenen contacte directe amb les patrulles policials. “La feina que fan els informadors és a dia d’avui poc estricta. Molta gent els veu passejant però, si a dia d’avui presenciem que no es respecten les mesures de distància social podem trobar-nos en més situacions de risc amb l’arribada de més turistes a l’agost”.  

Aquestes peticions són una continuació dels diferents precs i preguntes ja traslladats en el passat plenari de juny, en el qual la coalició va mostrar preocupació per les carències observades a la població i que a dia d’avui continuen sense resoldre’s. Entre elles destaquen la col·locació de les normes d’ús i accés a les platges de forma impresa per a conèixer-les en cas de no tindre lectors QR o senyalització de l’eliminació d’un carril de circulació per a vehicles a la carretera de la costa sud.