*Article publicat al Diariet (18-07-2020).

Juliol és calor, estiu, platja… per a alguns és sinònim de vacances, per a altres oportunitat de treball. Mentre, la pandèmia sanitària continua present encara que per a molts se’ls oblide que estem en una situació d’excepció on hauríem d’anar amb peus de plom per a evitar contagis. Ara mateix, la gent que ens envolta pel carrer no sabem si procedeixen de zones amb focus d’infecció, si han estat en contacte amb persones asimptomàtiques, si han passat la malaltia, etc. I el seny no s’hauria de perdre per molt que tinguem ganes de viure l’estiu.

El turisme és el pilar fonamental que ens han venut com a base de l’economia de la zona. L’interès que es mostra és continu, a pesar que per a arribar a recolzar-lo es passe per damunt dels drets dels treballadors per què, qui no li ha tocat acceptar qualsevol decisió de l’empresari amb l’objectiu d’assegurar-se tindre un salari i poder (sobre)viure amb ell? Més important això que exigir controls per part dels tècnics adients per tal de controlar que es treballe assegurant al personal i pagant allò que toca, d’acord amb el recent augment salarial.

El turisme també fa que alguns difonguen alegrement notícies que demostren allò que realment pensen que són; la platja de la ciutadania d’interior. El PSOE s’alegra de tindre combois de trens de cap de setmana  amb  destinació Vinaròs, però mentre obliden que de Barcelona aquí viatja la gent com a sardines en llauna amb freqüència reduïda. Molt exitós també ocultar que ciutadans amb el bitllet en mà hagen de quedar-se a l’estació d’altres ciutats perquè no cap més gent de peu al vagó; aquí no hi ha distància com per a no tocar a ningú així que la distància de seguretat RENFE l’extingeix.

I el mateix ocorre a la platja; ells venen a gaudir uns dies de la nostra costa però per molt que haja alguns informadors turístics, si no ens assegurem que estan informats i coneixen les mesures a seguir, de què servirà tindre codis QR si la gent de fora passa de preocupar-se i informar-se sobre el perill que correm tota la ciutadania a la costa?

Així que la realitat és que els turistes van i venen a Vinaròs sense conèixer cap de nosaltres les condicions amb les quals arriben a la nostra ciutat. Que per molta cura que portem des de fa mesos ara hem de continuar a l’aguait, perquè qualsevol de nosaltres està exposat al contagi al carrer i a la costa. Precaució, que si no posem de la part de totes i tots, aquest virus no el pararem entre tots.