El Grup Municipal de Compromís per Vinaròs ha registrat una proposta que insta a l’Ajuntament a formar part del Pacte dels alcaldes pel Clima i Energia. A més d’iniciar la sol·licitud de les ajudes autonòmiques que estan lligades al PACES.

A l’agost, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, va emetre una resolució publicada al DOGV per la qual es convocaven ajudes als municipis de la Comunitat Valenciana per a potenciar projectes de lluita contra el canvi climàtic per a l’exercici de 2020. Aquesta convocatòria té per objecte concedir ajudes per a potenciar actuacions de lluita contra el canvi climàtic, impulsant l’establiment de mesures dins dels Plans d’Acció per al Clima i Energia Sostenibles (PACES) i actuacions para reduir la petjada de carboni. En particular aquelles relacionades amb reforçar la implantació d’energies renovables i millorar l’eficiència energètica. I també, contribuir a la mobilitat sostenible vinculada a la reducció d’emissions derivades del transport dins del municipi.

La regidora Paula Cerdà va comprovar per sí mateixa que Vinaròs no formava part d’aquest pla d’acció i, conseqüentment, no podia beneficiar-se de les diferents ajudes económiques. Per aquest motiu, ha presentat una moció al plenari de novembre per tal que l’ajuntament de Vinaròs s’adherisca a aquest pla. Per això, la regidora demana que “és sol·liciten les subvencions autonòmiques per la implantació de projectes en la lluita contra el Canvi Climàtic”.

Des de Compromís esperem que tots els grups polítics donen suport a la proposta per lluitar de forma conjunta per impulsar plans d’acció pel clima i l’energia al municipi de Vinaròs.

Enllaç per a accedir a la notícia completa accedint aquí.

Membres del col·lectiu de Compromís per Vinaròs a la manifestació pel clima a Vinaròs (2019).